![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Robię coś takiego: - czytam z tabeli wiersze (powiedzmy 10 wierszy, 5 kolumn), - wpisuje je do formularza i zezwalam na edycje wszystkiego, co było zczytane, - i teraz chcę poleceniem UPDATE zapisać do tabeli wszystkie wiersze, ale nie wiem jak przesłac przez $_POST tablicę wielowymiarową. Ja to widzę mniejwięcej tak:
Gdy próbuję dodawać indeksy dla nazw pól (np. NAME=pole_1[1]), to tworzą się tablice wewnątrz tablicy z nazwą jaką miało to pole tekstowe (hehe ale napisałem, w każdym razie jak dodaje indeksy to nie działa ![]() Czy ktoś mógłby mi powiedzieć w jaki sposób się do tego zabrać ? A może ktoś ma inną koncepcję jak zezwolić na edycję 10-ciu wierszy z bazy jednocześnie ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<input type="text" name="wiersz1[kolumna1]" value=".$line['kolumna2']." />
moze cos takiiego? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziala to na takiej samej zasadzie jak:
A tak przy okazji pozwol (i nie obrazaj sie o to:) ), ze zwroce ci kilka uwag dotyczacych kodu html. Dla tagow i ichaatrybutow uzywaj malych liter, chocby i z racji estetyki (kod nie wyglada wtedy jakby "krzyczal";) ), ale takze chocby i dlatego, ze w xhtmlu (ktory przeciez zastepuje juz dziadka html'a) do tagow i atrybutow uzywa sie wylacznie malych liter. Ujmuj atrybuty w podwojny cudzyslow (to samo co wyzej). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok.
Działa. Ale musiałem użyć NAME=numer_wiersza[nazwa_pola] Czyli odwrotnie niż wcześniej zakładałem. Pozdrawiam Ten post edytował sawic 5.02.2006, 18:16:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 23:27 |