![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_fraksipon- |
![]()
|
Goście ![]() |
czesc
szukam skryptu ktory bedzie wymagal logowania do dostepu danego katalogu. Przykladowo mam dwa katalogi do jednego mozna normalnie wejsc,drugi zas wymaga logowania. / pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zrobić tak:
- w katalogu, który chcesz zabezpieczyć tworzysz plik .htaccess o treści: Kod AuthUserFile "/sciezka/do/pliku/z/haslem/.htpasswd" AuthName "Panel adminstracyjny. Podaj uzytkownika i haslo." AuthType Basic require user nazwa_usera <Limit GET POST> require valid-user order deny,allow deny from all allow from tu_mozesz_dac_adresy_skad_mozna_sie_logowac allow from ... allow from .... </Limit> no i pliczek z haslem: .htpasswd Kod nazwa_usera:zaszyfrowane_haslo Jak zrobić zaszyfrowanie hasło masz tu: klik -------------------- -------------
------ |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
znajomosc moja php nie umozliwia mi napisanie tego , czy mozesz mi podac skad moge sciagnac gotowy skrypt badz napisac go mi ?
meskin@interia.pl /pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale php nie ma nic do tego. I niby co miałbyć pisać ? Chyba tylko przepisać to co podałem Ci. Zrób tak jak napisałem w poprzednim poście i będzie ok.
No chyba że chcesz mi podać jakie będziesz miał hasło i mam Ci je zaszyfrować ? ![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:20 |