![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypt chcem aby wszystkie tablice połączyć w jednej uzyłem do tego funkcji array_merge_recursive()
ale wynikiem tego jest dodanie tylko ostatniej tablicy Array ( [name] => Szablony [url] => temples.php ) A jak połączyc tablice aby wynik był taki? Array ( [name] => Array ( [0] => Administrator [1] => Konfiguracja [2] => Szablony ) [url] => Array ( [0] => administrator.php [1] => configuration.php [2] => temples.php ) ) Ale zależy mi aby nie łaczyć ich w taki sposób
ponieważ chciał bym wykorzystac to w pętli. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaz ta petle.
To jest wlasciwe rozwiazanie, co do petli:
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale wybikiem tego jest taka tablica
Array ( [0] => Array ( [name] => Array ( [0] => Administratorzy [1] => Konfiguracja [2] => Szablony ) [url] => Array ( [0] => administrators.php [1] => configuration.php [2] => templates.php ) ) ) a mi zalezy aby wyglądała tak Array ( [0] => Array ( [name] => Administrator [url] => administrator.php ) [1] => Array ( [name] => Konfiguracja [url] => configuration.php ) [2] => Array ( [name] => Szablony [url] => configuration.php ) ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 10:17 |