![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_poczatkujacy- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Czesc. Mam pytanie.
Mam katalog download a w nim roznego typu pliki. .doc, .pdf, .txt Jak zrobic aby na stronie wyswietlal tylko i wylacznie pliki .doc i .pdf, pomijajac txt, oraz 2 pytanko zeby nie pisac niepotrzebnie 2 roznych postow: jak skrocic adres do pliku np. od konca jak mam: coscoscos.plik.txt to chodzi mi o to zeby zostało: coscoscos.plik (bez .txt) z góry dziękuje Wam za pomoc. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. w skrypcie musissz sprawdzac rozszerzenie i/lub mime i albo wyswietlac albo co innego
2. substr( 'coscoscos.plik.txt', 0, -4 ); |
|
|
-Gość_poczatkujacy- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
A można coś więcej prosić jeśli chodzi o rozne typy plików:
mam taki skrypcik który pobiera wszystko co jest w danym katalogu.
jak go zmodyfikować aby wyswietlal tylko pliki .doc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mamo ale wy sie meczycie
Pliki sa w tablicy $results. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NuLL, o tym glob() to nie wiedzialem, ale przyda sie dzieki
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:17 |