![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 265 Pomógł: 4 Dołączył: 30.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Starałem się zrozumieć sessje poprzez manual... noi się udało (chyba), zrozumiałem. Wiem już do czego służą itp. ale ciągle nie wiem jak ją zapisać. Mam taki problem. Mam plik w którym trzeba wpisać hasło. Jeśli hasło jest poprawne to przenosi do innej strony i wyświetla jej zawartość (jest to PA pobieralni). I jak teraz mam zrobić abym mógł w formularzu wpisać dane nowego pliku, wysłać je a następnie powracając na stronie PA poprzez header( Location... nie musieć się znów logować ? Więm, że strasznie banalne pytanie ale coś mi te sessje nie idą ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli akcja formularza jest odpalana w tym samym pliku to wystarczy:
Jeśli w innym to musisz jeszcze dodać do formularza ukryte pole z sessionID -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 265 Pomógł: 4 Dołączył: 30.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mogę prosić o trochę więcej praktyki ?
![]() Akcja formularza jest odpalana w innym pliku. Na razie stanąłem na tym, że na samym początku strony mam <?session_start();?> <head> <body> i <? ... reszta strony .... ?> Byłbym wdzięczny za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:55 |