![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Uzywam funkcji rotacji w Gd 2 a mimo to wyskakuje błąd.
Napewno jest dobrze napisana. Dlaczego tak się dzieje ![]() Mimo to, że wersja jest 2 to może jej tam nie być ![]() Jest starszy odpowiednik jej ![]() Chciałm oborcić o 90 stopni obrazek. Pomorzcie Dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki błąd, podaj kod... Albo chociaż fusy, żeby było z czego wróżyć
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ze nie zna tej funkcji. Od czego to zależy
![]() dane serwera GD Support_________enabled GD Version_________2.0 or higher FreeType Support____enabled FreeType Linkage____with freetype T1Lib Support_______enabled JPG Support________ enabled PNG Support________enabled WBMP Support______ enabled |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
imagerotate... Poza wersją php i włączeniem GD ta funkcja nie ma żadnych specjalnych wymagań... Więc dalej obstawiam Twój błąd w kodzie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
więcej kodu by się przydało :|
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
to cały kod, pomóżcie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Hehe, no to już chyba wiesz czemu ta funkcja nie działa. Nie mam jej w kodzie
![]()
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
aaaaaale fopa
![]() pomyliłmy mi się funkcje to o tą mi chodziło:
|
|
|
![]()
|
|
No i w czym problem? Ten skrypt działa, tylko powiedz mi po co obracać obraz (i to 2 razy) skoro wystarczy ustawić argument angle na 90 w funkcji imagettftext
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
bo czcionka jest chyba zle skrojona, jak go obróce w funkcji ImageTTFText to ucieka cała kolumna w prawo albo w lewo.
Mi ten skrypt nie działa, mam kłopoty z ImageTTFText i rotacją. Co może być jeszcze nie tak. Działa tylko na localu. wszystko testuje sobie tutaj http://www.wsinf.edu.pl/~michal2/?str=poz1 na tej zakladce sa dane serwera nic nie dział alpha(w tym pierwszym skr), rotacja, i ImageTTFText (chyba sobie w leb walne) jeśli to pomoze to wejdź Dałbym Ci nawet hasło i login ![]() Ten post edytował michal22222 6.02.2006, 16:28:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:37 |