![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc sytuacja wyglada tak: mam program putty... lacze sie z moim kontem ssh 83.17.183.162:23, login i haslo, wyskakuje linijka login@serwer2:~$ ... zgodnie z instrukcjami ze wszelkich zrodel wklepuje:
wg mnie, powinno sie ladnie zalogowac a co widze? -bash: syntax error near unexpected token `(' i znow linijka login@serwer2:~$, wszelka pomoc mile widziana... z gory dziekuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to co napisales to funkcja do laczenia sie z baza z poziomu php
![]() na konsoli stosujesz: Cytat mysql -u username -p podajesz haslo i masz dostep do klienta mysql ![]() zakladajac ze serwer mysql jest na tej smej maszynie ![]() Ten post edytował Kinool 3.02.2006, 18:43:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mysql_connect (83.17.183.162:23, login ,hasło); Czegos tu nie rozumiem, to piszesz na terminal? mysq_connect? ![]() Bo to jest skladnia php, jesli chesz sie z konsoli polaczyc to niestety w ten sposob tego nie zrobisz uzyj mysql @Kinool Ubiegles mnie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oo no faktycznie .. jaki wstyd..
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, ja sie dorzuce, zainstalowalem phpmyadmina, mam na windzie (tu mi dziala dreamweaver i photoshop) php 5.1.2 i mysql 5 na apache 1.33
z konsoli moge sie normalnie polaczyc z baza, podczas gdy wchodze na localhost/pma dostaje komunikat: nie uda�o si� za�adowa� modu�u mysql,<br />prosz� sprawdzi� konfiguracj� php - Dokumentacja wykomentowalem #skip-networking bo z tego co pamietam z jest to z tym zwiazane, czy o czyms jeszce zapomnialem?? z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz pozdr jumanji -------------------- ..::jumanji
..::linux registered user #372947 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
włączyć w php.INI moduł mysql.
podpowiem że jest w extensions i domyslnie jest wyłączony. od razu sprawdź też czy extension_dir jest wskazuje odpowiedni katalog. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
wszystko jest poustawiane jak trzeba, doszedlem do momentu gdy pma juz dziala, ale wszystko laduje sie absolutnie wolno, co na localhoscie jest nie do przyjecia: oto configi: my.ini ---zmoderowane--- -------------------- ..::jumanji
..::linux registered user #372947 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz ~jumanji wstawienie ponad 1300 linii kodu to duże przegięcie.
Wywaliłem te śmiecie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:47 |