![]() |
![]() |
-Tarr- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Mam problem: jak zrobić , żeby ktoś na stronie mógł wybrać styl CSS, i żeby ten wybór zapisywało najlepiej jako ciasteczko. Adres wyglądałby wtedy jakoś tak: index.php?podstrona=x&styl=y . Podstronyw linkach wpisuję ręcznie, ale styl byłby stały dla każdej. Mam nadzieję, że napisałem to jasno.
Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od czasu do czasu nawet Moderatorzy mówią ludzkim głosem, więc masz gotowca.
Nie jest to idealnie to co chcesz, ale lepsze ![]()
|
|
|
-Tarr- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wywala mi błąd:
Cytat Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/www/htdocs/user/html/index.php:2) in /srv/www/htdocs/web125/html/p4/index.php on line 12 , czyli przy
![]() Przeniosłem do head i nic nie dało ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod działa na pewno, ale wklejając go do swojego skryptu zrobiłeś na pewno błąd.
Pokaż jak to zrobiłeś. |
|
|
-Tarr- |
![]()
|
Goście ![]() |
![]() ~mike_mech |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kod odpowiadający za zmianę stylu (pierwszy kod <?php...?>) umieść przed <html> tzn. pierwszym kodem jaki ma być w pliku html jest ten zawarty pomiędzy <?php..?> np.
|
|
|
-Tarr- |
![]()
|
Goście ![]() |
A style są Red, Green i Blue
|
|
|
![]()
|
|
setcookie()
Cytat setcookie() określa ciasteczko (ang. cookie) do wysłania z nagłówkami HTTP. Ciasteczko musi być wysłane zanim jakiekolwiek inne nagłówki zostaną wysłane (to jest ograniczenie ciasteczek, nie php). To wymaga od ciebie umieszczenia wywołań tej funkcji przed znacznikami <html> czy <head>. ![]() |
|
|
-Tarr- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ups, zapomniałem :roll2:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |