![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. mam se taki skrypt wyświetlający pliki z danego katalogu.
Problem w tym że wyświetla je wg. daty utworzenia, co zrobić żeby wyświetlał odwrotnie... tzn. najnowszy u góry? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dzial Gotowe Skrypty sluzy do umieszczania "skryptów" a nie 4 linijek kodu. Chodzi głownie o skrypty czyjegoś autorstwa, które już dzialają. Przenoszę
Co do pytania. Było. Poszukaj... Musisz zapisac se do tablicy i ją posortować (wyswietlic w kolejnosci odwrotnej w tym przypadku) -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jaki sposób to zapisać do tablicy? probowałem array($plik); i sie cenzura wszystko.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Po co wulgaryzmy, język polski jest na tyle bogaty, że mozna się wysłowić bez nich.
2. A jak zapisujesz do tablicy? Pokaż kod, bo mam wrażenie, że nawet skłądni nie znasz ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dopiero się ucze php-ka
![]() Pozdro Ten post edytował spokoland 4.02.2006, 17:21:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie dir pobiera pliki w kolejności alfabetyczniej. Jeśli chcesz to wrzucić w tablicę w kolejności wg. czasu modyfikacji (czy innego) zaczynając od najnowszego to:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wrzuciłem taki skrypt i jak otworzę ten plik to w przeglądarce mi wywala tylko takie coś:
Array ( [0] => 1.new [1] => 4.new [2] => 5.new ) Ten post edytował spokoland 4.02.2006, 22:23:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
i... ?
Sprawdź se w manualu co robi funkcja print_r a bedziesz wiedzial czemu tak sie dzieje... Jak chcesz sie dobrac do nazw plikow, to przeleć tablicę (ale to brzmi ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast print_r( $fs ); poprostu dajesz to co chciales: @ include('a/'.$plik);
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Też nic... nie ma ktos całego gotowego skryptu?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Też nic.. Domyslam sie, ze dotyczy to wypowiedzi snipea, ktora bez obrazy byla bzdurna.Skorzystaj z mojej podpowiedzi, bo widzę ze nie raczyles... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To zamiast tego print_r co tam wpisać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(spokoland @ 2006-02-05 00:13:39) To zamiast tego print_r co tam wpisać? Cytat(nospor) przeleć tablicę (ale to brzmi ) $fs foreachem (tez se sprawdź w manualu jak) Dla ułatwienia dam Ci klikalny link foreach. Mam nadzieję, że sam do tego dojdziesz bez podawania Ci gotowego kodu ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nospor przyznaje sie bez bicia, ze nie spojrzalem dokladnie w kod
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@spokoland widzę że nie wyrażasz totalnej ochoty by samemu coś napisać...
rozumiem, że jesteś początkujący, ale przy braku jakiejkolwiek inicjatywy z Twojej strony, nigdy się niczego nie nauczysz. Temat zamykam, do czasu aż dostanę od Ciebie PW z kawałkiem kodu, w którym wykorzystujesz foreach, by dobrać się do elementów tablicy, które nawiasem mówiąc są nazwami plików. edit: otwieram, dostałem kod ![]()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Czyli wyglądało by to tak :-):
Próbowałem jeszcze: ale błąd wywala ![]() |
|
|
![]()
|
|
zmienna $file zawsze jest ustawiona w petli, więc sprawdzanie jej warunkiem isset jest bez sensu
![]() A jaki blad ci wywala? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jak są pliki to wporzo a jak nie ma to jest czysta strona ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:21 |