![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robiłem sobie bbcode i natknąłem na problem.
Składnie php koloruje funkcją highlight_string(), no a jak pokolorować składnie MySQL, HTML'a, CSS'a, XML'a? Tak jak jest na tym forum. THX4reply -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@mike_mech bardzo mi się to podoba
![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Athlan @ 2006-02-03 11:46:24) (...) ale jak tego użyć w moim BBCode? A skąd mam wiedzieć jkai jest Twój bbCode :?: ![]() Jest to dość rozbudowany skrypt i lepiej wyjdziesz jak dostosujesz do dla swoich potrzeb, bo wycinanie i wklejanie do Twojego może nie wyjść. Poczytaj kod, przykłady, dokumentację a na pewno coś osiągniesz. Jeśli nie będzie szło pokaż kody, które stworzysz postaramy się pomóc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
BBcodem oznaczasz typ kolorowania: xml/css... i ten fragment przetwarzasz geshi'm z odpowiednimi ustawieniami. Na koniec laczysz wszystko w calosc (Wystarczylo 2min przegladania dokumentacji)
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Ok spróbuje... THX
![]() ale wątpie że coś z tego wyjdzie ![]() Invision Power Board ma to chyba wbudowane, więc spróbuje zobaczyć w kodzie ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:38 |