![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój problem jest taki, że moduły Downloads oraz News nie pokazują prawidłowo kategorii....
przykład? Tworzę kategorię i opis do niej - wyświtla się dobrze. następnie tworzę podkategorię ( a nawet 3) i... wchodzę do głównej kategorii, i widze nawiasy z zerami "(0)" oznaczające pewnie brak pliku... ale nic więcej :| - zero nazwy podkategorii albo nawet i linku do niej :| Proszę sprawdzić na własne oczy: >Strona< ![]() W tym wypadku klikając na kategorie "Śmieszne" - pokazują się "(0)" zamiast podkategorii. Najgorsze jest to, że plik muzyczny (w dziale pliki muzyczne) pokazuje się... ale bez wypełnionych pól..... W bazie danych nie ma żadnych błędów... próbowałem też na nowo przegrać pliki modułu download... szukałem też updatów.... Proszę o pomoc.... PS. konfig powinien być dobry. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do Ciebie wielka prosbe, widzialem ze masz zrobiana stronke w postnuke i dzialala ona, mi niestety nie chce, moglbyc mi wytlumaczyc krok po kroku jak to zrobiles. Jak chce wejsc na moja stronke zrobiona z postnuke wyskakuje mi cos takiego Problem in Database Connection. Moja stronka to http://archiwisci.ovh.org/index.php. Jak polaczyc baze MySql z strona. Bardzo proszę o pomoc, Pozdrawiam
Strone w postnuke zrobilem na serwerze Krasnal i w phpMyAdmin na localhost i baze SQL weksportowalem do pliku i zrobilem import z bazy phpMyAdmin na http://mysql.60free.ovh.org i baza nazywa sie archiwisci tak jak serwis archiwisci.ovh.org tak to zmienil w pliku config.php i wgralem na ftp. // ---------------------------------------------------------------------- // Database & System Config // // dbtype: type of database, currently only mysql // dbhost: MySQL Database Hostname // dbuname: MySQL Username // dbpass: MySQL Password // dbname: MySQL Database Name // system: 0 for Unix/Linux, 1 for Windows // encoded: 0 for MySQL information unenccoded // 1 for encoded // ---------------------------------------------------------------------- // $pnconfig['dbtype'] = 'mysql'; $pnconfig['dbtabletype'] = 'myisam'; $pnconfig['dbhost'] = 'mysql.60free.ovh.org'; $pnconfig['dbuname'] = 'archiwisci'; $pnconfig['dbpass'] = 'mojehaslo'; $pnconfig['dbname'] = 'postnuke'; $pnconfig['system'] = '1'; $pnconfig['prefix'] = 'nuke'; $pnconfig['encoded'] = '1'; // ---------------------------------------------------------------------- nie wiem moze cos zle zrobilem? W orginale tak bylo: $pnconfig['dbtype'] = 'mysql'; $pnconfig['dbtabletype'] = 'myisam'; $pnconfig['dbhost'] = 'localhost'; $pnconfig['dbuname'] = 'cm9vdA=='; $pnconfig['dbpass'] = 'a3Jhc25hbA=='; $pnconfig['dbname'] = 'postnuke'; $pnconfig['system'] = '1'; - probowalem i z 0 $pnconfig['prefix'] = 'nuke'; $pnconfig['encoded'] = '1'; probowalem i z 0 Z gory dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:34 |