![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam
problem polega na tym ze mam serwis do ktorego czesc danych eksportowana jest z access'a przez informatyka ktory ustawia tam kodowanie latin1 i wszystko jest ok ze znakami wyeksportowanymi problem jest ze znakami wprowadzanymi przez panel administracyjny przed zmianami wersji mysql wszystko smigalo, teraz pomimo ze na wszystkich tych tabelach jest ustawiony "latin1_general_ci" jest problem znaczki pojawiaja sie w ten sposob: krzy?ykach, Ilo??, sprzeda?y chyba ze cos robie zle? probowalem ustawiac w polaczeniu: SET character_set_results="latin1" SET collation_connection = "latin1_general_ci" SET NAMES latin1 SET CHARACTER SET "latin1" i ciagle to samo bede wdzieczny za pomoc lub odeslanie do materialow na ten temat, bo przyznam ze nie jestem specjalnie zorientowany w temacie z gory dzieki ---- nikt nie wie jak mi pomoc, serio? Ten post edytował wewior 3.02.2006, 13:52:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polska strona kodowa to latin2 a nie latin1 ...
Wystarczy
-------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:09 |