![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pytanie czy można jedną funkcją include wczytać dwa pliki? Bo za cholere mi to nie wychodzi. No pewnie ktoś by mógł powiedzieć co za różnica napisać druga linijke z kolejną funkcją include ale dla mojej świadomości...
przykład:
Wywala błąd i qrde jakich operatorów bym nie użył nie da sie! ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
include()
Nie da się. Żadna funkcja nie zmieni nagle swojej konstrukcji dla Twojej wygody. To juz nawet nie chodzi o include(), nie ważne jaką inną fubkcje byś wywołał to jesli przekażesz jej złą ilość argumentów, lub argumenty o złych typach to zwróci błąd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie mam jeszcze jedno pytanko... Powiedźmy mamy w folderze "PLIKI" 5 plików tekstowych i chcesz je wszystkie wyczytać. A najlepiej jakbyś nie wiedział że jest ich 5 poprostu żeby wyczytać wszystkie pliki tekstowe z tego folderu. Poradź coś...
Ten post edytował piwib 2.02.2006, 01:00:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:50 |