![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: zewsząd Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem,otoz napisalem skrypt ktory ma tworzyc nowy katalog i jest z nim problem tego rodzaju: Katalog w ktorym jest skrypt ma chmod 777 ,komenda mkdir w skrypcie jest taka: mkdir(nazwa,0777) Czyli powinno mi tworzyc katalog z chmodem 777,ale tworzy z chmodem 755 i to na dodatek taki ze nie moge mu nawet nadac nowego chmoda :/ Jak to mozna rozwiazac aby dzialalo,ok? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie takie są ograniczenia, ale spójż na to z innej strony: Po co Ci wyższe uprawnienia niż 755?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: zewsząd Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
w ogole to sie zamieszalo niezle z tym,bo ten katalog sie tworzy,ale jego wlascicielem jest nobody. nie moge mu zmieniac atrybutow ,ale moge usunac o ile jest pusty.jesli z poziomu skryptu wrzuce do niego jakis plik to pliku nie moge usunac,ale moge zmienic atrybuty(wlasciciel tez nobody) i wychodzi na to ze nie moge nic zrobic,bo jak wrzuce plik to jestem odciety i nawet nie moge tego usunac :/
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.06.2025 - 10:34 |