![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt ściągający kilka tysięcy plików z netu (na razie tylko http - strony).
Cały proces trwa trochę, więc chciałbym puścić go "w samopas" na jakimś kompie i pójść np. na kawe. Problem w tym, że co którąś lokację zawiesza się na funkcjach file() (ew. fsockopen(), używany jako zamiennik). Próbowałem różnych sztuczek, aby strona się co jakiś czas sama odświeżyła i nic:(. Adresy lokacji do pobrania brane są z MySQL, każdy ściągnięty jest oznaczany (żeby 2 razy nie ściągać). fsockopen() używałem ze względu na parametr timeout, niestety też nie działa. Oto metody, które zdążyły się już nie sprawdzić: - wstawienie w nagłówku
- zastąpienie file() przez fsockopen() - java script: setTimeout('location.reload(true)',15000); Tnę się z tym już trzeci dzień, pomóżcie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
nie rozumie co piszesz
![]() file_get_contents() na fsockopen nie powinno sie nic zawieszac ![]() Nastawiles "bez limitu czasu"? jak objawia sie te "zawiesznie" co sie dzieje? moze masz zle napisane poprostu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2005 Skąd: Belfast, Northern Ireland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ustawiles dla tego skryptu
Kod set_time_limit(0) Nie wiem czy to rozwiaze Twoj problem, ale jest to pewna poszlaka ![]() pozdrawiam, darek -------------------- --
Darek Pelka BlueCube Interactive Belfast, Northern Ireland |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto mój kłopot:
![]() poprawiam --- nospor @darekpe: wyglada na to że set_time_limit() jest zablokowane na serwerze na którym biega ten skrypt @hwao: ustawiłem:
"zawiecha" polega na tym że: albo strona się pozornie dalej wczytuje (Trwa wczytywanie... w belce) albo jest status "Zakończono", ale pasek postępu ładowania ciągle jest widoczny (jak i klepsydra) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:39 |