![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Właśnie dostałem następującego e-maila:
Cytat Warsztaty: Zastosowanie XML do budowy aplikacji Internetowych i wymiany danych 14-15 lutego 2006 Dwudniowe warsztaty dotyczące zastosowania metajęzyka XML do budowy aplikacji internetowych i wymiany danych. XML (Extensible Markup Language – rozszerzalny język znaczników) – to metajęzyk służący do definiowania nowych języków. Przykładowe tematy, które będą poruszane na tych warsztatach: - wskazywanie dokumentach wyszukiwanie w dokumentach XML — XPath: kroki i ścieżki, adresowanie względne i bezwzględne, funkcje. - umiejscowienie transformacji XSLT do HTML: klient czy serwer? ASP, ASP.NET, php - XML w systemach mobilnych (wybrane przykłady). - XML a bazy danych — przykład MS SQL Server. Aby zrozumieć wszystkie poruszane tematy uczestnik powinien posiadać: Podstawową znajomość języka HTML Podstawową wiedzę z zakresu programowania (pętle, zmienne, wyrażenia warunkowe) Umiejętność sprawnego poruszania się w systemie Windows oraz korzystania z przeglądarki Internet Explorer Uczestnik otrzyma płytkę CD zawierającą wykorzystane oprogramowanie wraz z przykładami (nie tylko tymi wykorzystanymi w trakcie warsztatów). Każdy uczestnik będzie pracował na oddzielnym komputerze. Warsztaty będą prowadzone przez Przemysława Kazienko z Politechniki Wrocławskiej, (http://www.pwr.wroc.pl/~kazienko) gdzie od ponad 2 lat działa niekomercyjny serwis Centrum XML. Od kilku lat zajmuje się on językiem XML a w 2002 r. wydał o nim książkę „XML na poważnie”. Warsztaty będzie współprowadzić Piotr Nowicki z firmy Siemens, który jest zaangażowany w realizację aplikacji biznesowych wykorzystujących język XML. Szczegółowe informacje: www.konferencje.software.com.pl/xml2006 Serdecznie zapraszam Maria Bombała Kierownik projektu Software-Konferencje Sp. z o.o. ul. Piaskowa 3 01-067 Warszawa tel. 22 887 12 33 mobile 696 486 855 maria.bombala@software.com.pl O konferencji można poczytać pod adresem. Tylko coś cholernie drogo: Cytat Cena udziału: Zgłoszenie do dnia 6 lutego 2006 1490 + 22%VAT (1817.8 PLN cena z 22%VAT) Zgłoszenie od dnia 7 lutego 2006 1790 + 22%VAT ( 2183.8PLN cena z 22%VAT) Co o tym myślicie?? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba im sie przecinki w cenach pomerdały
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ekhm... jest ktoś chętny
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja się zastanwiałem, lecz nie dysponuję takimi funduszami
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MEGAROTFL - dawno sie tak nie usmialem. Kolejny dowod na to ze Wydawnictwo Software jest niepowazne - inny dowod to sprzedawanie za 30 zlotych czegos co sie nazywa php Solutions.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale kazdy uczestnik bedzie pracowal na osobnym komputerze
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Pigula @ 2006-01-31 17:06:37) ale kazdy uczestnik bedzie pracowal na osobnym komputerze ![]() No to OK, są usprawiedliwieni. Teraz cena jest jak najbardziej uzasadniona ![]() A teraz na poważnie: na mózg im się rzuciło?! ![]() -------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Pigula @ 2006-01-31 17:06:37) ale kazdy uczestnik bedzie pracowal na osobnym komputerze ![]() Spoko pod warunkiem, że po wszystkim każdy dostanie ten komputer na właśność i nie będzie to byle jaki staroć... Przesadzili! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest jakieś miejsce, gdzie oficjalnie moge ich wyśmiać?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(spenalzo @ 2006-01-31 18:40:17) Czy jest jakieś miejsce, gdzie oficjalnie moge ich wyśmiać? No właśnie też szukam i nie mogę znaleść. A znacie może tego kto to wymyślił, bo chętnie poznałbym go osobiście i ... nie podał ręki, buhahaha. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Co jak co, ale jak dla mnie wiecej niż 2000 zl za 2 dni za kurs XML to jest po prostu śmieszne.
Tak samo śmieszne jest zwiększenie ceny o 300 zl (?!) jeżeli ktoś się zdecyduje 1 dzien pozniej ![]() Niestety... na ich stronie jest brak możliwości dodania komentarza ![]() Ten post edytował spenalzo 31.01.2006, 18:56:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aaa Software... To wszystko wyjaśnia. Moje zdanie na ich temat niektórzy już znają ;p
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mnie ciekawi kto bedzie uczestniczyl w seminarium
![]() ![]() Ten post edytował Kinool 31.01.2006, 22:01:24 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
30 PLN ksiazka i wytrwalosci i checi :-) ... i zaoszczedzone 1970 PLN :-) chyba ze google.pl ... polewka
-------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Pigula @ 2006-01-31 18:06:37) ale kazdy uczestnik bedzie pracowal na osobnym komputerze ![]() Ale ja sie wstydze mój komuter pokazywać publicznie... nawet laptopa nie mam ![]() ![]() ![]() -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dude!
Pogielo ich do cna. Ale tak jak Null mowil, skoro chca 30 zeta za php Solutions to nie dziwota ze za 2 kursu dni chca ponad dwa tysiaki... ![]() Ja poprostu przemilcze kwestie zgłoszeń po 6 lutym... lol ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
z początku zaznaczam, że nie biorę w żadną obronę Software 20, ale jedynie pragnę zwrócić uwagę na kilka rzeczy. 1. Oferta nie jest skierowana do licealistów i studentów średnio kiepskich uczelni - nie dyskryminując obu tych grup, tak już poprostu jest, nie jesteście ich targetem. 2. Szkolenie jest przeprowadzone profesjonalnie, na wysokim poziomie, z konkretnymi przykładami z życia, często z klasy enterprise - szkolenie nie jest przeprowadzane przez średniaka (studenta, z znajomością php, kilka stron internetowych na koncie, dwa pseudo crm'y, prezentacja z slajdami z manuala itd) - są to ludzie z sporym doświadczeniem w zakresie zastosowania tego typu rozwiązań na poziomie korporacyjnym. 3. Szkolenie jest przygotowanie dla ludzi którzy na codzień nie mają zbyt wiele czasu który mogliby poświęcić na szczegółowe zastosowanie tych technologii ale chcą wiedzieć w jaki sposób i czy wogole warto zastosować to w ich organizacjach. 4. Zabezpieczenie tego typu szkolenia to nie jest 200 zł + kawa, koszty są duże, począwszy od sali, przez wynagrodzenia, skończywszy na ubezpieczeniu czy cateringu. patS -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
Cytat(patrycjusz @ 2006-02-04 15:59:20) 1. Oferta nie jest skierowana do licealistów i studentów średnio kiepskich uczelni - nie dyskryminując obu tych grup, tak już poprostu jest, nie jesteście ich targetem. 2. Szkolenie jest przeprowadzone profesjonalnie, na wysokim poziomie, z konkretnymi przykładami z życia, często z klasy enterprise - szkolenie nie jest przeprowadzane przez średniaka (studenta, z znajomością php, kilka stron internetowych na koncie, dwa pseudo crm'y, prezentacja z slajdami z manuala itd) - są to ludzie z sporym doświadczeniem w zakresie zastosowania tego typu rozwiązań na poziomie korporacyjnym. 1. No patrz, a ja myślalem ze to tylko dla uczniów (studenci są zbyt pro)... ![]() 2. A skąd wiesz jak jest przeprowadzone jeżeli sie ono jeszcze NIE odbylo? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat 1. Oferta nie jest skierowana do licealistów i studentów średnio kiepskich uczelni - nie dyskryminując obu tych grup, tak już poprostu jest, nie jesteście ich targetem. A jaka jest definicja "kiepskiej uczelni". Ja akurat chodze na pwr i co nie co słyszałem o tym gościu co to prowadzi - nic nadzwyczajnego Cytat 2. Szkolenie jest przeprowadzone profesjonalnie, na wysokim poziomie, z konkretnymi przykładami z życia, często z klasy enterprise - szkolenie nie jest przeprowadzane przez średniaka (studenta, z znajomością php, kilka stron internetowych na koncie, dwa pseudo crm'y, prezentacja z slajdami z manuala itd) - są to ludzie z sporym doświadczeniem w zakresie zastosowania tego typu rozwiązań na poziomie korporacyjnym. "klasy enterprise" - czy student nie może być klasy enterprise? Cytat 3. Szkolenie jest przygotowanie dla ludzi którzy na codzień nie mają zbyt wiele czasu który mogliby poświęcić na szczegółowe zastosowanie tych technologii ale chcą wiedzieć w jaki sposób i czy wogole warto zastosować to w ich organizacjach. Wydać ok 2k za coś na co nie można poświęcić czasu - dobre ![]() Cytat 4. Zabezpieczenie tego typu szkolenia to nie jest 200 zł + kawa, koszty są duże, począwszy od sali, przez wynagrodzenia, skończywszy na ubezpieczeniu czy cateringu. Mylisz się. Wielokrotnie uczestniczyłem w konferencjach, warsztatach itp. które były za darmo, finansowane przez deweloperów/producentów/uczelnie i nie narzekam na nie Aczkolwiek troszkę racji w tym co mówisz masz. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Firmy, które tworzą oprogramowanie dla większych spółek w Polsce bez problemu wydadzą tyle pieniędzy.
Był ktoś z Was na szkoleniu np. w IBM, albo innej firmie? Pierwsze szkolenia przeważnie są darmowe, takie poglądowe, pokazują co to potrafi. W sumie to nawet jak darmowe jest to sa koszty diety dla pracownika, opłacił sobie podróż, hotel, wyżywienie bo rzadko to jest zapewnione. Cytat Wydać ok 2k za coś na co nie można poświęcić czasu - dobre Ale taka jest prawda. Jedziesz, oglądasz i decydujesz czy Ci to potrzebne. Jeśli uznajesz, że jest to coś warte to gospodarujesz na to czas, jak nie to nie i papa. Jest to mniej kosztowne niż poświecenie czasu pracownika, który sam miałby do tego dochodzić. W tym czasie on zajmue się projektem za kilkadziesiąt tysięcy, a nie jakieś 2K, które jest zapewne minimalną wypłatą w tej firmie. Ten post edytował sf 4.02.2006, 16:58:19 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:17 |