![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki adres:
mojastrona.pl/?q=cennik_aparaty_cyfrowe adres może przyjmować również postać: mojastrona.pl/?q=cennik_aparaty_cyfrowe&sortowanie=producent jak mogę z tego wyciągnąć fragment (w którejkolwiek formie z poniższych): cennik_aparaty_cyfrowe q=cennik_aparaty_cyfrowe ?q=cennik_aparaty_cyfrowe /?q=cennik_aparaty_cyfrowe próbowałem tak:
i tak:
ale nie działa... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj to na dole strony i przyjrzyj siędobrze tabelkom. znajdziesz tam wiele interesujących informacji, które z pewnością przydadzą Ci się w przyszłości. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najbardziej z tego odpowiada mi:
ale jeżeli jestem na stronie: mojastrona.pl/?q=cennik_aparaty_cyfrowe&sortowanie=model to wtedy $adres_strony przyjmuje wartość: q=cennik_aparaty_cyfrowe&sortowanie=model a ja chcę tylko to co jest w "q" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie widzę potrzeby aby tak kombinować skoro jest zmienna $_GET
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(dtb @ 2006-01-30 21:06:54) nie widzę potrzeby aby tak kombinować skoro jest zmienna $_GET rzeczywiście masz rację, to by było najprostsze ale po aktualizacji serwera będę mógł skorzystać z ModRewrite i wtedy adres będzie miał postać: mojastrona.pl/cennik_aparaty_cyfrowe więc wtedy tak się chyba nie da zrobić |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat rzeczywiście masz rację, to by było najprostsze ale po aktualizacji serwera będę mógł skorzystać z ModRewrite i wtedy adres będzie miał postać: mojastrona.pl/cennik_aparaty_cyfrowe więc wtedy tak się chyba nie da zrobić Artykuł Przyjazne URLe jest na wortalu, dotyczy on właśnie tego typu przekazywania danych |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja proponuję zrobić tak:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:09 |