![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Skąd: w-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam PostgreSQL 8.0 beta2 i chcę dodać obsługę plpgsql.
Z tych manuali, które znalazłem w necie wynika, że trzeba mieć plik 'lib/plpgsql.so', w związku z czym nie działa: Kod CREATE OR REPLACE FUNCTION plpgsql_call_handler () RETURNS language_handler AS '/usr/local/pgsql/lib/plpgsql.so' LANGUAGE 'C'; U mnie w katalogu lib jest tylko plpgsql.dll . Czy w tej wersji inaczej dodaje się obslugę języka, czy robię gdzieś błąd? z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli instalowales z paczek to powinno wszystko juz byc.
Dodajesz jezyk
i plpgsql_call_handler
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Skąd: w-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz wszystko elegancko, dzięki.[po instalacji instalatorem na Win XP nie działało]
Przy okazji nowa sprawa. Na początek zacząłem korzystać z PgAdmin III, ale chciałem się również pobawić klientem psql. Przy instalacji tworzyłem użytkownika postgres. Gdy teraz uruchamiam psql, prosi mnie o hasło - podaję, ale nie jestem autoryzowany, ponieważ(jak się domyślam) aktualnie jestem na innym użytkowniku zalogowany w win XP[a użytkownik postgres jest niewidocznym userem]. W pg_hba.conf mam następujące wpisy: Kod local all all md5 # IPv4-style local connections: host all all 127.0.0.1/32 md5 # IPv6-style local connections: #host all all ::1/128 md5 Jak taki problem rozwiązać, żeby móc korzystać z psql'a? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 1 Dołączył: 15.11.2004 Skąd: Mikołów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie na Debianie wystarczyło wykonać
Cytat # createlang plpgsql nazwa_bazy Jakoś tak.
-------------------- Ściskam prawicę...
Jacek http://doscniewoli.pl/ - wszyscy jesteśmy niewolnikami bankierów! http://jezusimarlena.ovh.org/ YouTube - Egzorcyzmy Anneliese Michel |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trust - potem zmien haslo i ustaw md5
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 23:58 |