![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2004 Skąd: 50.5142n ; 18.3004e Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przejdę odrazu do rzeczy: Tworze plugin do Wordpress'a 2, obsługujący last.fm na stronie bloga. Wszystko było pięknie ładnie, aż pewnego dnia, po przepisaniu dość sporej części kodu, wywaliło mi błąd w ustawieniach pluginu: Kod Fatal error: Cannot redeclare asp_get() (previously declared in C:\Program Files\php\wplh\wp-content\plugins\aspanel2\aspanel2-rev2.php:14) in C:\Program Files\php\wplh\wp-content\plugins\aspanel2\aspanel2-rev2.php on line 15 Jak dla mnie błąd trochę nielogiczny, ale co tam. Początek tego pliku to:
Żeby nie zaśmiecać forum, cały plik znajduje się tutaj. Co jeszcze? Zakomentowanie funkcji asp_get() nic nie daje, bo przy kolejnej funkcji wywala taki sam błąd. Testowane na php 4.4.0, 5.0.4 i 5.1.2. btw. wiem, ze ten kod jest okropny, ale ja jestem początkujący - wybaczcie ![]() Ten post edytował zimaq 29.01.2006, 18:23:38 -------------------- | Open Power Board | Oficialna strona projektu
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wczytujesz dwa razy ten sam plik poprzez include - zmień na include_once i powinno być ok.
-------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2004 Skąd: 50.5142n ; 18.3004e Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, include mówisz? Tyle, że w kodzie nie ma include, jest require_once ...
Google powiedziały mi, że mam repuloadować skrypt, albo zrobic upgrade php. Jest nowsze niż 5.1.2? ![]() A skrypt wgrywałem chyba z 10 raz... Z resztą na localhoscie ten sam błąd. -------------------- | Open Power Board | Oficialna strona projektu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:02 |