![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Chojnice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
Na serwerku na ktorym mam umieszczona strone nie dziala mi upload plikow graficznych bo jest jakis problem z plikami tymczasowymi (temp) jakie serwer tworzy przy przesylaniu plikow (Kod błędu - UPLOAD_ERR_NO_TMP_DIR Value: 6; Opis w manualu - Missing a temporary folder. Introduced in php 4.3.10 and php 5.0.3). U mnie lokalnie wszystko dziala dobrze. Czy idze cos z tym zrobic?? Ten post edytował Qtel 29.01.2006, 18:26:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj:
A jeśli to płatny hosting to poinformuj o tym admina. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Chojnice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Probowalem i nie zadzialalo. Hosting mam za darmo bo jest to serwer mojego kolegi ktory nie wie czemu mi to nie dziala:) Czy wiesz moze co powinien ustawic na serwerze zeby skrypt mi zadzialal??
Ten post edytował Qtel 29.01.2006, 19:00:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawić wartość upload_tmp_dir w pliku php.ini na ścieżkę do istniejącego katalogu, w którym może zachować pliki php (np. /tmp/ lub C:/WINDOWS/Temp/)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ustawisz tego w skrypcie -- bo plik jest uploadowany zanim skrypt zacznie sie wykonywac.
Wyrocznia pisze: "Entry can be set in php.ini or httpd.conf" Dodaj "upload_tmp_dir" z odpowiednia wartoscia do php.ini -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Ok wielkie dzieki ale wydaje mi sie ze aby to zrobic moj kolega bedzie musial zrestartowac serwer - czy idzie zrobic to bez restartu??
|
|
|
![]()
|
|
Restart (przeładowanie) serwera WWW...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 09:06 |