![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 20.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem sobie Krasnala zeby pobawić sie php i MySQL. Jednak gdy chce wejść na PHPMyAdmina to serwer pyta sie o hasło, wpisuje standardowe " root i krasnal " i nic, dalej krzyczy o hasło. I teraz nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Czy gdzie musze zmienić hasło
![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Login i haslo podajesz takie jakie bylo podczas instalacji, no chyba ze cos zmieniles.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 20.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zeby nie zakłądać nowego temtau kontynuuję tutaj :
Zainstalowałem Apacha i php ( dzialaja na 100% ), MySQL-a i phpmyadmina. Chce się zalogować do phpadmina, ale pyta sie o hasło i login, na 100% podaję poprawne, bo zostało ustawione w podczas istalacji czyli login admin, hasło krasnal ( to nie jest dystrybucja krasnal ). Wydaję mi się ze MySQL nie działa. Nie mam sygnalizatora bo podobno od wersji 4.1 tego nie ma ( mam 4.1.14 ). Teraz gdzie sprawdzic hasło dostępu do bazy MySQL ( zebym miał na 100% pewność ze wpisuję dobrze) i jakie procesy muszą być uruchomione zeby właściwie działała ![]() ![]() Prosze o pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:21 |