![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
próbuje połączyć się z bazą na serwerze
problem tkwi w tym, że spokojnie robie to przez sqlplusa, czy np. przez TOADa, ale jak próbuje zrobić to poprzez php to nie mogę (niby wyskakuje mi błąd, że "invalid username/password, login denied", ale i hasło i login są napewno poprawne) a oto jak sie łącze:
może na tym serwerze musi być php "zainstalowany"? (nie wiem nie znam się na tym)? z góry dzięki za wszelką pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaka wersja php i oracle, w manualu masz przyklad jak sie laczyc.
Ja sie lacze tak:
To ma byc tam gdzie masz zmienna $elka. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
wpisalem tak jak napisales:
i dalej jak wczesniej tylko ten sam wpis mam w pliku tnsnames.ora no i nic nie wywala, ale tez nic nie wypisuje (a powinien wypisac tabele) :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast SID sprobuj wpisac SERVICE_NAME. Sprawdz również jaki jest ten serwis name bo moim zdaniem jest on nieproprawny, SID instancji powinien miec max 8 znaków do wersji 9i Oracla. Moze w 10 ta zmienna jest nieograniczona, ale raczej malo prawdopodobne zeby miala taki format jak podales(foramt adresu).
-------------------- MySQL said:
You have an error in your SQL syntax near ' `sygnatura` VARCHAR, NOT NULL |
|
|
![]()
|
|
ok, dzięki za dobre chęci, ale okazało się, że wina nie leży po mojej stronie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:46 |