![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Zduńska Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki formularz :
<FORM ACTION="ban.php" METHOD="GET"> <INPUT NAME="ip"><br> <INPUT TYPE="submit" VALUE="DODAJ"> </FORM> I mam taki skrypt w php: [php:1:d5864a28ac]<?php <? $tab = file('ban'); if (in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'], $tab)) { header("location: http://www.wp.pl"); } $plik=fopen('ban', 'a+'); fwrite($plik,$_GET['ip'] . "rn"); fclose($plik); include('ban'); ?> ?>[/php:1:d5864a28ac] I jak zrobić jesli juz jest takie IP w bazie to niech niedodaje?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
1. Załaduj plik do tablicy
2. spradz [manual:16164e4be9]in_array()[/manual:16164e4be9] 3. zrób [manual:16164e4be9]unset()[/manual:16164e4be9] tablicy 4. jeśli (2) to dodaj do pliku. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Zduńska Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli jak powinien wygladac caly skrypt??
Nie znam sie za dobrze czytalem z manualu ale nic z tego nie wiem jak zrobic poniewaz ucze sie php od 2 dni prosze o clly skrypt |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Przecież praktycznie masz już wszystko napisane w Twoim listingu.
Poświęć na naukę następne dwa dni i już. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co z w3cachami ?
|
|
|
![]()
|
|
Mam taki skrypt juz:
[php:1:612225c2a4]<?php $tab = file('ban'); if (in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'], $tab)) { header("location: http://www.wp.pl"); } if (!in_array($_GET['ip'], $tab)) { $file = fopen("ban", "a+"); fwrite($file, $_GET['ip']."rn"); fclose($file); } ?>[/php:1:612225c2a4]I jak zrobic by po wpisaniu takiego samego IP w formularzu co dodalem wczesniej nie dodawalo tego IP jesczez raz co mam zle? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2002 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wystarczy warunek przestawić klamrę warunku IF
![]() [php:1:86ac396491] <? $tab = file('ban'); if (in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'], $tab)){ header("location: http://www.wp.pl"); $plik=fopen('ban', 'a+'); fwrite($plik,$_GET['ip'] . "rn"); fclose($plik); } include('ban'); ?> [/php:1:86ac396491] -------------------- revolution, the only solution
|
|
|
![]()
|
|
nadal nie dziala wiec co zrobic??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2002 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jaki dostajesz błąd?
-------------------- revolution, the only solution
|
|
|
![]()
|
|
bledu nie ma tylko poprostu nawet niedodaje zadnego adresu IP do pliku.
Wiec jak to zrobic?? |
|
|
![]()
|
|
oczywiście, ze nie dodaje, ponieważ jeżeli już raz uruchomiłeś skrypt, to drugi raz nie wpisze znowu twojego IP na listę, chyba o to ci chodziło
![]() -------------------- revolution, the only solution
|
|
|
![]()
|
|
Nie o to chodzilo mi o to ze mam formularz i nieraz chce dodac jakas osobe ktora chce by nie weszla na moja www to teraz robie sobie skrypt ze podaje adres IP i naciskam na przycisk dodaj i teraz chce by dodalo tan adres do pliku 'ban' lecz nieraz przez przypadek dwa razy mogl bym ten sam adres wpisac i chce przerobic ten kod zeby nie mozna bylo wiecej razy jak raz podawac tego samego IP.
I mam taki skrypt: <? $tab = file('ban'); if (in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'], $tab)) { header("location: http://www.wp.pl"); } if (!in_array($_GET['ip'], $tab)) { $file = fopen("ban", "a+"); fwrite($file, $_GET['ip']."rn"); fclose($file); } ?> Jak powinien wygladac poprawnie by dzialal wedlug moich wskazowek?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze używać BBcode...
[php:1:712138e16c]<?php $tab = file('ban'); for($i=0;$i<count($tab);$i++) { $tab[$i] = trim($tab[$i]); } if( !(in_array($_GET['ip'], $tab)) ) { $file = fopen('ban', 'a'); fwrite($file, $_GET['ip'] . "rn"); fclose($file); } unset($tab); ?>[/php:1:712138e16c] -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
Nadal cos nie gra bo jak dodam wiecej IP to wtedy juz nie dziala czemu??
Mam takie kody: [php:1:cea610a90c]w pliku: ban1.php <? include('ban.php'); ?> <FORM ACTION="ban.php" METHOD="GET"> <INPUT NAME="ip"><br> <INPUT TYPE="submit" VALUE="DODAJ"> </FORM>[/php:1:cea610a90c][php:1:cea610a90c] <? // ban.php $tab = file('ban'); if (in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'], $tab)) { header("location: http://www.wp.pl"); } for($i=0;$i<count($tab);$i++) { $tab[$i] = trim($tab[$i]); } if( !(in_array($_GET['ip'], $tab)) ) { $file = fopen('ban', 'a'); fwrite($file, $_GET['ip'] . "rn"); fclose($file); } unset($tab); ?> [/php:1:cea610a90c] I w pliku ban czyli w tym pliku z lisat IP Cytat 217.97.185.131
Wydaje mi sie ze nie dziala jak jest wpisane pare IP albo jedna linijka przerwy czemu tak jest?217.98.134.45 ![]() ___ [scanner] Tak się używa BBCode |
|
|
![]()
|
|
Zaczniesz do cholery stosowac prawidłowe BBCode, czy nie?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
czytalem artykul o BBCode ale nie kapuje co mam zrobic z tym skryptem by dzialal??
|
|
|
![]()
|
|
A chodzi mi dokladnie pod tym w zgledem ze zle dziala ze jesli nie wpisze zadnego Ip i dodam to skrypt doda pusta linie do pliku textowego lecz jeslichce by natsepnie odczytalo adresy IP to jakos nie chce czytac i wogole jesli dobrze zauwazylem to zawsze tylko 1 linijke IP czyta a reszty nie czemu??
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:15 |