![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2006 Skąd: z Wawy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie taki skrypt JS:
Kod <script language="JavaScript"> var przedrostek = "nick"; var malpa = "@"; var domena = "dostawca.internetu.pl"; document.write("Napisz do mnie emaila: <a href='mailto:"+przedrostek+malpa+domena+"'>TUTAJ</a>"); </script> Czy ten skrypt naprawdę robi swoje, że roboty nie zauważają mojego adresu emailowego? ![]() -------------------- <span style="font-style: italic;">"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie."
<span style="font-weight: bold;">Heraklit</span></ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skrypty zwane robotami, wyszukują ciągu znaków w stylu ... cos@cos.pl
w tym skrypcie nie ma takiego ciągu, a ze robot przeszukuje źródło, a nie to co widać, więc jestem skłonny uwierzyć ze tego adresu by nie znalazl. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niektóre roboty korzystają z parserów JS, czyli najpierw wygenerują kod, który sobie przyszykuje przeglądarka (wykonają wszystkie rzeczy typu document.write) a potem dopiero analizują kod źródłowy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:23 |