![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem dotyczacy wiswietlania zmiennych. NIe bede sie rozpisywal podam najglupszy przyklad, ktory mi takze nie dziala.
Wpisuje do przegladarki np: localhost/forumlarz.php?imie=Daniel Kod <? print "Twoje imie to $imie"; ?> i wypisuje mi tylko "twoje imie to" bez slowa "Daniel" Co robie zle? taki sam problem mam tez z formularzami zeby n. wyswietlic dane Uzywam FoxServ Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz register_globals = off musisz definiować zmienne w taki sposób
Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm;( Dalej to samo.. ;/ Dalej nie widzi .. zmiennej
moze ustawic register_globals=on ? ale w jakim pliku to jest ? Ten post edytował angell 27.01.2006, 20:50:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... dam Ci małą rade... w tablicy $_GET przechowywane są wszystkie zmienne podane w parametrze (w pasku adresu)... nic więc prostrzego aby wyświetlić wszystkie wystarczy ze napiszesz:
wtedy będzizesz dokładnie widział, jakie dane przyszły do skryptu za pomocą get'a. Dam Ci kolejną poradę ![]() jesli będziesz miał formularz: i wyślesz formularz, to w pliku pod zmienną $_POST będziesz miał wszystkie dane wysłane z formualrza. spróbuj:
(w w tym przykładzie dodałem znaczniki <pre> aby wyświetlony kod był bardziej przejrzysty, sprawdz sam) to są 2 najbardziej podstawowe sposoby obsługi 'wejścia' w php. metoda post(czyli formularze) oraz get(czyli pasek adresu)... nawiasem mówiąc formularze mozna również obsługiwać metodą get, wtedy pisząc: <form action="..." method="get"> i wysyłając go wszystkie pola z formularza zostaną doklejone w pasku adresu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Konfiguracja php jest w pliku php.ini.
Nie ustawiaj register_globals=On, dyrektywa ta powina być wyłączona (Off) |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzieki ! Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:50 |