![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebne mi jest to do stronnicowania bo się sypie.
Mam zmienną $all_news, która zwraca ile jest newsów w bazie. Mam też takie coś do stronnicowania:
Zakładamy, że zmienna $all_news jest 24 (24 newsy). Jak dzielimy ją w zmiennej $gen_page (generate page) przez $per_page (newsy na stronę) to wychodzi liczba po przecinku. I pytanie: Jak zaokrąglić w górę lub w dół tą zmienną? (jak w dół to zmienna $gen_page będzie taka: ($all_news / $per_page +1) ) P.S. Grzebałem w manualu i nic nie znalazłem ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo
Zaokrągla w dół, więc na końcu +1 . Ten post edytował cadavre 27.01.2006, 19:59:41 -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
THX wielkie za pomoc... już śmiga
![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:19 |