![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki plik:
<grupy> oraz <producenci> mnie nie interesują. Chodzi o to że mam w zmiennej podany id produktu np. SIEALLBAK0002 i chciałbym wyciągnąć adres zdjęcia oraz to co jest w tagach <parametr> jestem początkującym więc nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, przeglądałem różne opisy ale im więcej czytałem tym bardziej się w tym gubiłem... znalazłem to: jak php obsługuje xml chyba najprostsze i po polsku opisane, zacząłem to przerabiać ale zatrzymałem się na:
w przykładzie podane są różne tagi a ja mam cały czas <parametr> tylko z różnym opisem, jak to przerobić żeby odczytywało mi po kolei? (na razie chciałbym żeby w ogóle odczytać te dane z pliku bez wybierania po id produktu) Ten post edytował Arek00 27.01.2006, 23:07:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien czy zapytanie XPath jest dobrze sformuowane.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodałem warunek if do mojego kodu i działa:
teraz mam pytanie: plik ma około 7MB, co mniej obciąży serwer: czy jeśli będę stosował ten skrypt czy lepiej wrzucić to do bazy mysql? Ten post edytował Arek00 27.01.2006, 23:06:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:24 |