![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam takie pytanko? w jaki sposob mozna wywolywac funkcje ze strony? chodzi mi dokladnie o to, aby np. za pomoca przycisku submit w formularzu, wywolywac funkcje, ktore sa umieszczone w biezacym pliku php, a nie jakims zewnetrznym. co mam wtedy wpisac w action= ?
jestem poczatkujacy w php, wiec wybaczcie nieco lamerskich pytan ![]() Jakie w ogole sa sposoby wywolywania funkcji, za pomoca jakich zdarzen mozna to robic? chodzi mi o to, aby dana funkcja wykonywana byla jedynie przez okreslone zdarzenie, a nie przy kazdym odpalaniu pliku .php. Z gory dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 18 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dwie sprawy
:arrow: 1. użyj w formularzu pole ukryte (hidden') lub inne np.: Kod <input type="hidden" name="akcja" value="nazwa_funkcji"
:arrow: 2. przykładowa instrukcja if : [php:1:c9c4a72e24]<?php $akcja = $HTTP_POST_VARS[akcja]; if($akcja == nazwa funkcji) { $akcja(); } ?>[/php:1:c9c4a72e24] podobny kod działał sprawdziłem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:51 |