![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Mam probelm, ktory zapewne jest banalny w rozwiazaniu, ale ja nie mam pojecia jak to zrobic. Mam katalog produktow, gdzie obok id, opisu, jest kategoria do ktorej produkt nalezy. Nie mam problemow z wyciagnieciem danych w takiej postaci: produkt1, opis, kategoria1 produkt2, opis, kategoria1 produkt3, opis, kategoria1 produkt4, opis, kategoria2 produkt5, opis, kategoria2 produkt6, opis, kategoria3 produkt7, opis, kategoria3 a chce by wygladalo to tak: kategoria1: produkt1 produkt2 produkt3 kategoria2: produkt4 produkt5 kategoria3: produkt6 produkt7 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
tu masz analogiczny problem.
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=40097&hl=czwartek tylko ze tam odpowiednikiem Twojej kategorii była data. Wystarczy odpowiednio podmienic i bedzie cacy dzialalo ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, ale w miedzy czasie napisalem cos takiego:
Nie wiem dlaczego wyswietla mi sie jedynie $menu. Nie wiem co mam zle, ze nie wyswietlaja mi sie $produkt 'y. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Twoje rozwiązanie jest bardzo nieoptymalne, gdyz dla kazdej pozycji menu wykonujesz dodatkowe zapytanie o produkty. Bardzo nie wydajne rozwiązanie.
Co do Twojego kodu to masz blad w zapytaniu:
menu jest polem tekstowym, musi wiec byc w warunku ujete w apostrofy:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zapewne masz racje, generalnie chodzilo mi o to by pociagnac takie menu z bazy. Masz jakis inny pomysl?
Pozdrawiam serdecznie Pawel |
|
|
![]()
|
|
Cytat Masz jakis inny pomysl? pomysl podalem ci na samym poczatku. linka dostales. tam masz to co chcesz. wystarczy mala przerobka. pobaw sie tamtym kodem, w razie problemow wal smial (w razie powaznych problemow rzecz jasna ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:53 |