![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
O co chodzi? (warto zaczac od tego, ze jestem wybitnie poczatkujacy
![]() Wypełniam formularz (rejestracyjny) wypełniam WSZYSTKIE pola (czytajac tresc komunikatu pozniejszego, az dziw ogarnia, ale to prawda), klikam Button i... Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/d/y/p/dyplo/www/rejestracja.php on line 40 Linia ta wygląda następująco:
Tak wiem, ze mozna skrocic nazwy zmiennych, ale nie chciało mi sie bawic w takie kosmetyczne sprawy ![]() Pola formularza także mają odpowiednie nazwy. Wiec co jest źle?! O ile rozumiem treść błędu to "nie można zapisywać w bazie pustych zmiennych". Ale dlaczego one są puste? Przecież wcześniej skrypt sprawdza, czy zmienna $nick (w moim przypadku $_POST['nick']) istnieje już w bazie i czy zmienne $pass i $pass2 pasują do siebie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2004 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Musisz podac komorki, do jakich ma to byc wrzucane:
Kod <?php $zapytanie = "INSERT into users(komorka1,komorka2,komorka3) VALUES($id, $_POST['nick'], $_POST['pass'])"; ?> Jesli nie, to uzywaj '$id' zamiast samego $id itd. Ten post edytował TakiJakis 24.01.2006, 20:32:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzieki
![]() ![]() ---------------------------------------------- MySQL -> Poczatkujacy - NuLL |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:47 |