![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Wstydniś :X- |
![]()
|
Goście ![]() |
Otoóz:
znam: $wyswietl = 'SELECT * FROM texts ORDER BY data DESC'; if ($w = mysql_query($wyswietlanie)) { while($pobierz = mysql_fetch_array($w)) { print "<h2>{$pobierz['tytul']} } } ?> i takie coś dziala, ale jak chce wyswietlic liczbe postow pod nickiem to robie takie coś? $wyswietl = 'SELECT posty FROM uzytkownicy WHERE login="$nick"'; if...ble ble to co wyżej. Bład: nie wyświetla nic, żadnego błędu ani zawartości owej komórki. Jeśli za if wklepię formułę 'else {...}' wykona else. Więc w warunku if jest klops. Jesli jest błąd treści przepraszam - pisałem z pamięci. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
count :?:
A co to takiego <wstyd> Staram się umieć obsługiwać błędy ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
count - funkcja agregacji ktora zwraca ilosc rekordow.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Guest @ 2006-01-24 19:43:34) count :?: A co to takiego <wstyd> najprościej count zlicza ilość rekordów dla danego zapytania i wyświetla w postaci liczby oto przykład uzycia:
--- Dodalem AS w zapytaniu --- ~SongoQ |
|
|
-Wstydnis :S- |
![]()
|
Goście ![]() |
Rozumialem, ale:
co to "0" robi na koncu po przecinku :?: i zapytam, jesli mogę liczyć na odpowiedź: "AS" :?: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat i zapytam, jesli mogę liczyć na odpowiedź: "AS" ? To zapytanie powyzej juz zupelnie stracilo sens. O ile mnie wiedza nie myli to tam powinno byc cos takiego:
...po AS wystepuje nazwa zmiennej, ktorej wartoscia jest COUNT. A jesli chodzi o to 0: manual => powinno starczyc Ten post edytował Vertical 24.01.2006, 21:13:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:38 |