![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam tablice np: war1 | 1 war1 | 233 war1 | 3566 war3 | 546 war3 | 676 war5 | 5545 chce te wartosci wstawic do selecta, i zrobic tak ze w option beda te dane wyswietlane tak: war1: 1 war1: 233 war1: 3566 to nie jest problem problem mam z tym zeby wszystkie war1 byly szare, wszystkie war3 biale, pozniej war5 szare i tak w kolko czyli kolorowanie grup w polu select pomoze ktos jak to zrobic? kombinuje tak
wszystkie szare Ten post edytował AxZx 23.01.2006, 20:33:31 -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy sprawdzić, nazwę i gdzie jest war1 do <option> dołączyć style="background-color:"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to byl przyklad:P
nie wiem jakie mam wartosci wiecej roboty byloby ze sprawdzaniem niz to tego warte musialbym sprawdzac jakie sa wszystkie glowne branze, posortowac je, i jakos ustawic co druga grupe szara moze da sie prosciej? -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posortuj tablicę wg. tej branży, ustaw kolor na szary, dopóki branża jest taka sama koloruj na szary, jeśli się zmieni - zmień kolor na biały - koloruj aż do kolejnej zmiany. I tak w kółko.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie wiem co napisac. zaskoczyles mnie.
jakbys nie zauwazyl to mam juz posortowana tablice. wlasnie o to pytalem co napisales Cytat ustaw kolor na szary, dopóki branża jest taka sama koloruj na szary, jeśli się zmieni - zmień kolor na biały - koloruj aż do kolejnej zmiany. I tak w kółko. jak to zrobic? -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ehh nieporozumienie
wiem jak pokolorowac, wiem jak zrobic warunek:P jak sprawdzic ze sie zmienia? jestes pewien ze takie cos dziala? ja takie cos wlasnie napisalem i nie dzialalalo,
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, sorry. Wprowadziłem Cię w błąd, bo użyłem czegoś czego sam nie sprawdziłem. Chodzi o ustawienie background-color dla każdego option, co zaproponował quex. Tak się da? Bo chyba nie... Może zamiast tego zadowoli Cię coś takiego:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wymyslilem cos takiego, nie wiem czy to jest optymalne i poprawne
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 16:32 |