![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
tak wywoluje funkcje ktora wstawia mi tagi bbcodu
Do kodu HTML uzywa sie bbcode HTML!!! Dalej twierdzisz ze zawsze piszesz poprawne bbcode? no i mogles juz sie pozbyc tych \". wkoncu to nie php. przez to formatowanie beznadziejnie wygląda --- nospor wywalilem /" invx i jest ok wstawia, jednakze dosc "surowo", bo nie wstawa koloru ![]() i nie mam pomyslu (przez te mrozy dosc ciezko sie mysli ![]() Ten post edytował invx 23.01.2006, 14:43:45 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O pobieraniu value z option selecta było wiele razy, wstyd pytać. Wtedy w funkcji nie robisz tak, że argumentami są jakieś stringi oznaczające bbcode. Niech to będzie jeden argument określający kolor (właśnie value pobierane z selecta). W funkcji wtedy łatwo nadasz ten kolor tekstowi, który może być drugim argumentem(tekst nie kolor:))
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
... nie widzi mi sie tworzyc nowej funkcji wstawiania tagow, tylko dla selecta ...
P.S. @nospor, faktycznie ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(invx @ 2006-01-23 14:40:50) ... nie widzi mi sie tworzyc nowej funkcji wstawiania tagow, tylko dla selecta ... No to sobie dodaj dodatkowy argument w funkcji oznaczający wartość bbcod,który chcesz aplikować dla tekstu.Może to być kolor,lub coś innego. Wtedy będziesz miał tak:
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
odpada ...
nie mozna pobrac wartosci option'a jakos ![]() albo wywolac wstawtag() jakos w kazdym optionie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat odpada... czemu?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czemu nie zrobisz:
Przecież to najpopularniejsze użycie JS w selecie... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odgrzebuje temat ponieważ nie mogę sobie poradzić z tym selectem:
Naskrobałem:
niestety nie działa ![]() Chodzi mi o to, że jak użytkownik wybierze z listy kraj: Polska to zostanie mu wyświetlona lista select (polskich wojewodztw). W przeciwnym razie dostanie pole do wpisania ręcznie wojewodztwa. Jak poprawnie zapisać funkcję? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg. twojego kodu nie masz elementu z id "Country"...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:36 |