![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Otrzymałem informację od admina Home.pl, gdzie mam serwerek, że m.in. "nie wolno używać [] do odczytu danych z tablicy".
Na php.net: Reading []
![]() poprawiam --- nospor Cytat This should always have thrown a fatal E_ERROR, because [] cannot be used for reading in php. It is invalid code in php 4.4.2 and php 5.0.5 upward. To jak mogę na powyższym przykładzie oddczytać dane tablicy, jeżeli nie poprzez $ar[]? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował manmajaka 23.01.2006, 10:41:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
przecież to logiczne że nie można odczytywać poprzez [] ... odczyt z tablicy wymaga podania klucza ... operator [] (nie jestem pewien czy to operator ale dobrze brzmi) służy do dodania do tablicy "na końcu" ... pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz przekazać cała tablicę, to używasz poprostu $tablica (bez []). jeżeli chcesz przekazać tylko ostatni elemnt tablicy to: end()
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przenoszę z PHP5 na php. PRoblem dotyczy ogolnie php;
@dtb czemu piszesz posta na rozwiązany juz problem. To co piszesz padlo juz w sumie w dwóch postach. Zbiorcze dane robisz? Cytat jeżeli chcesz przekazać tylko ostatni elemnt tablicy to: end() idąc dalej to mozna znowu jeżeliować i wymienic jeszcze: reset, current i inne. Przestan nabijac posty. Juz raz cię oto prosilem. Chcesz się przekonac ile razy będę prosił?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:47 |