![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Muszę zrobić funkcję która rozdzieli ciąg zawarty między tagami i odpowiednio użyje. Chodzi mi o takie coś: Cytat [obrazek]1.2.left[/obrazek] Aby po wyciągnięciu z tagów wyglądało tak: Kod <a href="obrazek.php?obraz=1" style="float: left";> Czyli muszę wyciągnąć tekst zawarty między [obrazek] i [/obrazek], użyć explode i wsadzić do szablonu linka. Tylko jest problem. Jeśli mam tekst Cytat aaaaaa [obrazek]1.2.left[/obrazek] eeeeee To po wyciągnieciu ze znaczników u użycia explode wyjdzie mi takie coś: Cytat aaaaaa 1 Cytat 2 Cytat 2left eeeeeeee i z tym już nic nie poradze. Ma ktoś pomysł jak zrobić tak, aby już w tagach podmienić tekst ? Ten post edytował tara 21.01.2006, 14:03:28 -------------------- MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od razu mówię, że jestem
![]()
Ale gwarancji nie daję, że się nie wychaczy później ![]() @tara - Tej emotki nie wybierałem przypadkiem, po prostu nie znam się na regexp'ach za dobrze dlatego tak napisałem - że się wychaczy ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strife, super działa.
![]() ![]() -------------------- MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:05 |