![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to kawalek mojego kodu, z ktorym nie moge dac sobie rady, a konkretnie chodzi o to, ze w zaleznosci od zmiennej sesyjnej tryb pozwala na administrowanie moim serwisem. Jest tylko jeden problem. Po przejsciu przez instrukcje switch - zmienia ta zmienna na taka jak pokazuje $_GET['show'], ale tylko na czas dzialania skryptu, tzn. gdy jestem na stronie admin.php?show=news strona dziala pieknie, zmienna tryb to news, ale gdy teraz probuje kliknac na link do admin.php (zwykly link) moja zmienna $_SESSION['tryb'] przyjmuje wartosc menu (choc patrzac wglab kodu - powinno sie wtedy pokazac 'haslo ok', a sie nie pokazuje). Krocej mowiac - wydaje mi sie, ze gdy zadeklaruje jakas zmienna sesyjna na poczatku to w trakcie skryptu moge ja zmieniac, ale i tak na koncu pliku (gdy skrypt sie skonczy wykonywac) przyjmuje ona wartosc zadeklarowana na samym poczatku. Dodam, ze tego problemu nie mialem, gdy na serwerze bylo ustawione register_globals=on. Zmiana na off cos popsula i nie bardzo wiem co. Licze na Wasza pomoc edit: dodam jeszcze jedna rzecz, ktora tez podejrzewalem, ze jednak w moim skrypcie, gdzies dalej przez przypadek zamiast przyrownywania jest znak rownosci czy cos i zmienna ustawia sie na menu. Niestety, to tez odpadlo, bo podmiana linijki if($_POST['pass']==$haslo){ echo "haslo ok"; $_SESSION['tryb']='menu';}; na if($_POST['pass']==$haslo){ echo "haslo ok"; $_SESSION['tryb']='prasa';}; sprawia, ze tym razem przy kliknieciu na czysty link strony admin.php wracam ciagle do dzialu 'prasa'. edit2: juz wiem, mialem zamiast $_SESSION['tryb'] funkcje, ktora zwracala ta wartosc i nie wiem dlaczego, ale to ona wszystko psula. Po wywalniu funkcji jak reka odjal. Prosze o usuniecie tematu ![]() Ten post edytował atay 21.01.2006, 12:36:34 -------------------- atay
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2006 Skąd: Reda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy masz na kazdej podstronie na początku:
? -------------------- Fajne Sklepy Internetowe | Wklejacz Kodu | Opisy GG | Super Hosting!!! | Darmowe Blogi
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:23 |