![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z dodawaniem produktów do tabeli. Gdy dodam jeden produkt to w tabeli pojawiają się dwa wpisy. pierwszy jest wypełniony danymi o produkcie , natomiast drugi jest pusty. Co może być nie tak? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podaj kod php..ale najwyrazniej 2 razy uzywasz komendy INSERT
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze masz jakas petle, tan kod co podales duzo nie mowi. Wstawiaj co kilka lini echo i zobacz cos sie 2 razy wykonuje.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Może zacznę od początku :
Mam tabele katprod:
plik index.php - wyświetlam listę wszystkich kategorii z tabeli katprod:
następnie przechodzę do pliku prod_whkat.php gdzie wyświetlam listę produktów odpowiadających wybranej kategori. tabela produkty:
Gdy wybiorę jakiś produkt przechodzę do pliku inf_oprod.php dzie wyświetlam dane po pordukcie:
Po wciśnieciu przycisku dodaj do koszyka przechodzę do pliku koszyk.php
No i właśnie tu pojawia się problem w tabeli koszyk:
mam dwa wpisy jeden wypełniony , a drugi pusty . Co może być nie tak? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widac, ze duzo poobcinales tego kodu.. hmmm.. to moze byc wina includowania... gdzie zapomniales skasowac mysql_query($zapytanie); i sie wykonuje dwukrotnie... ale rzeczywiscie.. powstawiaj echo.. np po kazdym wazniejszym uzyciu mysql_query();
|
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem o cochodzi z tym:
gdzie zapomniales skasowac mysql_query($zapytanie); i sie wykonuje dwukrotnie... ale rzeczywiscie.. powstawiaj echo.. np po kazdym wazniejszym uzyciu mysql_query(); |
|
|
![]()
|
|
bo w kodzie ktory dales nie ma bledu.. INSERTOWANIE wykonuje sie raz... wiec problem lezy gdzies w reszcie kodu
|
|
|
![]()
|
|
Sorrki
Na początku pliku koszyk.php mam jeszcze sessin_start(); include ('polaczenie.php); A wersja php może mieć z tym coś wspólnego??/ korzystam z php 4.1.1 Ten post edytował jaros 20.01.2006, 22:10:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wersja nie, masz wywolywany 2 razy ten sam kod!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
w którym miejscu jest ten bład?
![]() Ten post edytował jaros 20.01.2006, 22:28:01 |
|
|
![]()
|
|
sluchaj... prosze... wpisz po kazdym mysql_query() w ktorym uzywasz komendy INSERT jakies echo(); wpisz w nim krotkie info o miejscu w skrypcie... jak nie bedziesz umial outputu zanalizowac to wroc na forum..
musisz sie nauczyc debugowac swoje skrypty Ten post edytował LBO 20.01.2006, 22:29:31 |
|
|
![]()
|
|
Możesz mi to napisać jak to ma wygladać bo nie bardzo wiem jak sie do tego zabrać
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:02 |