![]() |
![]() |
-Dodus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam ważne pytanie:
Mianowicie, próbuję wykonać skrypt, który będzie odliczał czas (często wiele godzin lub dni), niezależnie od tego, czy user ma otwartą stronę czy nie. Chodzi mi o coś w stylu tego w grze OGame, gdzie można włączyć odliczanie (w tym wypadku budowy np. statku) i wyłączyć komputer, a budowa i tak będzie trwała. Proszę o pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile wiem musi działać php żeby działało odliczanie ?!
nie możesz wyłączyć komputera a krypt będzie dales sam działał ![]() chcyba że zastosujesz @logikę@ |
|
|
-Dodus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(chou @ 2006-01-20 18:29:02) O ile wiem musi działać php żeby działało odliczanie ?! No to jak działa OGame? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zawsze takie cos dziala na zasadzie czasu poczatkowego... jak php ma podany ten czas to za kazdym razem gdy jest wywolywane oblicza wszystkie potrzebne rzeczy...
PS. musisz chyba poczytac o naturze jezyka php |
|
|
-Dodus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(LBO @ 2006-01-20 18:41:02) zawsze takie cos dziala na zasadzie czasu poczatkowego... jak php ma podany ten czas to za kazdym razem gdy jest wywolywane oblicza wszystkie potrzebne rzeczy... PS. musisz chyba poczytac o naturze jezyka php Czyli nie mogę liczyć na kod do zrobienia czegoś takiego? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Ogame zapisuje się w bazie takie dane:
czas rozpoczęcia i czas ukończenia ( timestampy ). Żaden skrypt tam nie odlicza czasu, a ten JS jest tylko dla zobrazowania postępu. Ten post edytował Wave 20.01.2006, 20:27:47 |
|
|
-Dodus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(Wave @ 2006-01-20 19:25:54) Żaden skrypt tam nie odlicza czasu, a ten JS jest tylko dla zobrazowania postępu. Aha... ale przecież nie można zrobić skryptu JS pobierającego dane z bazy danych, a tam licznik cały czas odlicza nawet jak przejdzie się na inną stronę i wróci... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ech... przeczytaj moj post wyzej.. odrobina logiki.. i wszystko jasne...
wystarczy ze skrypt ma czas poczatkowy od ktorego np. zaatakowal przecownika.. za kazdym razem kiedy wchodzilsz na strone php przelicza roznice jaka jest pomiedzy czasem poczatkowym a obecnym (moment uruchomienia skryptu) i ta roznice daje jako poczatek odliczania dla JS... ten odliczajacy zegar. to tylko efekciarstwo...zwykly JavaScript a nie php Ten post edytował LBO 20.01.2006, 20:37:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Aha... ale przecież nie można zrobić skryptu JS pobierającego dane z bazy danych, a tam licznik cały czas odlicza nawet jak przejdzie się na inną stronę i wróci... Jakbyś się przyjrzał to byś zauważył że php przekazuje te dane do js. |
|
|
-Dodus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(Wave @ 2006-01-20 19:45:16) Jakbyś się przyjrzał to byś zauważył że php przekazuje te dane do js. Przyjrzał czemu? ![]() Mogę prosić o kod takiego skryptu? ![]() |
|
|
![]()
|
|
przyjrzal kodzie zrodlowemu stronki Ogame... wtedy zobaczysz ze to php ni mniej ni wiecej wygenerowal kod JavaScript...
|
|
|
-Dodus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(LBO @ 2006-01-20 19:57:01) przyjrzal kodzie zrodlowemu stronki Ogame... wtedy zobaczysz ze to php ni mniej ni wiecej wygenerowal kod JavaScript... Kod stronek na OGame to zawsze coś w stylu
A jak próbuję otworzyć pliki takie jak overview.php czy inne to mnie wywala na stronę www.ogame.de :/ |
|
|
![]()
|
|
Wybacz, ale jesteś bystry jak woda w szambie.
![]() Daj sobie narazie z tym spokój i wróć do nauki php. |
|
|
-Dodus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(Wave @ 2006-01-20 20:29:28) Wybacz, ale jesteś bystry jak woda w szambie. ![]() Daj sobie narazie z tym spokój i wróć do nauki php. No a jak mam to sprawdzić? |
|
|
![]()
|
|
np, na łatwiejszych i mniej skomplikowanych problemach
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
założę się ze jakbyś poszukał to byś znalazł taką online gre którą mógłbyś sciągnąć na dysk w wersji LAN.
Poszukaj dobrze |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 22:47 |