![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2004 Skąd: LDZ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zrobić coś takiego co wykonuje str_split() ale w php 4
to co znalazłem na forum (nie działa mi) wypisuje wyrażnie w poziomie a ja chce w pionie i dodatkowo coś przy okazji sprawdzić:
Output may look like: Kod Array ( [0] => H [1] => e [2] => l [3] => l [4] => o [5] => [6] => F [7] => r [8] => i [9] => e [10] => n [11] => d ) Array ( [0] => Hel [1] => lo [2] => Fri [3] => end ) następnie chciałbym wyświetlić (coś podobnego wyświetla się przy instalacji mambo że np. REGISTER_GLOBALS - ON; SAFE_MODE - ON) $L1 = array ('a','b','c','d'); $L2 = array ('e','f','g','h'); itd czy na każdym miejsu znajduje się odpowiednia wartość Tak to ma wyglądać (wyświetlenie) przykładowo [0] => A - OK [1] => g - OK [2] => i - OK Wszystkie warunki - OK Ten post edytował AdamT 20.01.2006, 00:27:23 -------------------- Hardware : <span style="font-weight: bold;">OrangePi+ 2E | 2GB RAM | HDD: 1TB </span>
Software : <span style="font-weight: bold;">Debian GNU/Linux 8 (jessie) 3.4.113-sun8i </span> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: 64-100 Leszno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z php.net , odpowiednik funkcji str_split z php 5,
ps. mozliwosci jest wiecej , jesli ci zalezy na wydajnosci to proponuje zajrzec na php.net i w user contributed notes, masz kilka mozliwosci, jak zrozumiesz na jakie rozne sposoby to jest mozliwe ( oczywiscie wiecej niz tam jest wypisane ) to moze napiszesz cos bardziej wydajnego. pozdrawiam -------------------- "Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past. "
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
To co mi napisałeś to jest na forum ale pisałem wyżej że nie działa :/
Nie wyświetla takiej tabeli. Ale może nie wyświetlenie jest najważniejsze ale potem jak sprawdzić czy znak z podanej tablicy znajduje się na swoim miejscu :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 12:36 |