![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszytkich
![]() Chce wyciagac zdiecia z bazy i wkladac w odpowiednie miejsca na stronie. Zrobilem sobie projekt bazy ale nie mam pojecia jakiego typu ma byc tabela abym owe zdiecia mogl tam przechowywac i czy wogole jest to mozliwe. Pozdrawiam i jesli sie nudzicie to zajzyjcie do dzialu php dla poczatkujacych i pomożcie mi w sprawie zmiennej sesyjnej ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pole typu BLOB. Było już o tym na forum pare razy...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat(crash @ 2006-01-20 06:34:33) Pole typu BLOB Fakt, tak się wstawia obrazki do bazy tylko że to bardzo spowalnia bazę i całą komunikacje wiec odradzałbym ten sposób i radze w bazie przechowywać tylko ścieżkę do zdjęcia które znajduje się na serwerze. Tak bardzo często się postępuje w tego typu sytuacjach i znacznie to ułątwia życie wiec polecam tak zrobić a nie bawić się w obiekty typu BLOB |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, trzymac adresy zdjec z serwera...
tylko jak je pokatalogowac na serwerze, tak z sensem? mam takie dwa problemy: 1.Co z nazwami plików?- myślałem o jakimś uniksowym znaczniku czasu, albo ew. bardziej unikalnym id, jakoś do rozwiązania. 2.szufladkować? - wrzycenie 5tys. plików do jednego wora niekoniecznie jest dobrym pomysłem chyba, potencjalne listowanie, czy przeglądanie ręcznie chyba odpada, więc jak szufladkować? po tej nazwie? ktoś ma jakąś radę?/pomoc? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 12:45 |