![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem, a mianowicie mam plik którego zawartość wygląda następująco: #!/bin/bash #DANE1 nazwa1="wartoś1" nazwa2="wartoś2 wartość3 watrość4" nazwa3="wartoś5" #DANE2 nazwa4="wartoś6 wartość7" nazwa5="wartoś8" nazwa6="wartoś9" Tak dla przykładu wydląd ten plik, i tu moje pytanie jak odczytać i zapisać do tego samego pliku wyrażenia w cudzysłowie, próbowałem robić to przez parse_ini_file ale wywalało mi błąd w lini 1 i nie odczytywało wszystkich watrości, tzn "wartość2" odczytało a "wartość3" już nie, przeszukałem google i nic nie znalazłem, a może źle szukam już sam nie wiem co z tym zrobić, pomóżcie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: 64-100 Leszno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponuje przez funkcje fread do tablicy pozniej modyfikacja tablicy i fwrite z tablicy do pliku
-------------------- "Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past. "
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Tajny @ 2006-01-19 23:45:22) proponuje przez funkcje fread do tablicy pozniej modyfikacja tablicy i fwrite z tablicy do pliku może byś coś wiecej napisał bo jestem początkujący w php i jak wczytać plik opcją fread to wiem ale jak go potem modyfikować w tablicy to już nie wiem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_get_contents i wyrażenia regularne.
Jakbyś przeczytał choć raz jakiś kurs php to wiedziałbyś o co chodzi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.07.2025 - 10:30 |