![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie tzn. mamy plik index.xhtml . Postawiony został szczytny cel utrzymania standardu 1.1 . Jak zatem powinien być dołączony plik php ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ja przepraszam za glupie, wręcz lamerskie pytanie: Do czego ma być dołączony ten plik php? Co chcesz osiągnąć?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli plik index ma rozszerzenie xhtml to nie jest przetwarzany przez serwer ( tak jak pliki np. z rozszerzeniem php ). Nie możemy więc użyć:
<?php include("jakis_plik.php"); ?> Jak to ma miejsce w plikach php. Jak więc dołączyć plik ? Czy teraz moje pytanie nie jest już „lamerskie” – jest wystarczająco jasne, czy dalej nie wiadomo o co chodzi ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ja nie mowilem ze Twoje pytanie jest lamerskie, lecz że moje
![]() ![]() w plikach html'podobnych mozesz co najwyzej zincludować pliki js. mozesz oczywiscie powiedziec serwerowi, by xhtml traktowal jak php, ale wowczas to naprawde bedą musialy byc pliki php, tyle ze z rozszerzeniem xhtml (tak mysle ![]() ps: i uzywaj bbcode edit: na chama to i mozna by ifram'a wlozyc w xhtml, który by sie odwolywal do php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewetualnie można użyć szablonu i zapisywać to co będzie wyplute jako pliki *.xhtml.
Iframe'a nie możnaby, bo go poprostu nie ma w XHTML 1.1 (można oczywiście użyć XFrames w zamian) ![]() PS: A po co wysyłać jako aplication/xhtml+xml skoro IE tego nie zrozumie? -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W XHTML nie mozna include'owac innego zadnego innego pliku... nie ma takiej potrzeby... skoro uzywasz php, tam uzywaj funkcji include()... a zeby odpowiedz wspolgrala z pytaniem - musisz zatroszczyc sie zeby php wyrzucal XHTML w outpucie i voila
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:41 |