![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie jakie sa ograniczenia w plikach ini odnosnie wykonywania skryptow php?
Problem polega na tym, ze mam skrypt, ktory powinien robic backup bazy danych - baza jest dosc duza okolo 100MB - i ten skrypt mi sie wyrzuca po okolo minucie pracy. Pozmienialem wartosci: max_execution_time i mysql.connect_timeout na 60000 i dalej robi mi to samo. Skrypt dziala tak, ze pobiera sobie z bazy po 100 rekordow otwiera plik i dopisuje do niego te 100 rekordow i zamyka go i tak w kolko - w zalozeniach ma dzialac dopoki nie pobierze wszystkich danych z bazy - ale jak widac nie dokonca tak jest ![]() Chcialbym wiedziec jakie sa ograniczenia, ktore moga powodowac konczenie pracy skryptu przed czasem i jak mozna sobie z nimi poradzic? Wielkie dzieki za ewentualne podpowiedzi Pozdro -------------------- www.tanieprogramy.edu.pl
www.zamkor.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zauwarzylem ze jak sie da w max_exec... duza liczbe to on tego nie uznaje. a nie mozesz robic header location po 100 rekordach na siebie samego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie masz racje z max_exec... ale wydaje mi sie, ze administrator serwera, na ktorym mam postawiony serwis zablokowal calkowicie mozliwosc zmiany czasu wykonywania skryptu i mam jedynie 30 sekund a mi przydaloby sie z 10 min
![]() ![]() Pozdro -------------------- www.tanieprogramy.edu.pl
www.zamkor.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 20:39 |