![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki kod
Wchodzac przgladarka do katalogu w ktorym to umiescilem plik z w/w kodem (w katalogu jest rowniez kilka plkow) nie listuje sie jego zawartosc widnieje napis ze jest 0 plików :/ Czy ktos moze mi powiedzec dlaczego? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyśl... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm nie wiem o co chodzi
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrrrr... skąd ściągnąłeś ten skrypt?
!is_file -> zwraca FALSE jeżeli $filename jest plikiem !is_dir -> zwraca FALSE jeżeli $filename jest katalogiem FALSE and FALSE = nie wykonuj instrukcji Więc usuń wykrzyknik przed is_file |
|
|
![]()
|
|
OOOO dziex juz rozumiem zle dziada zmodyfikowalem.
Skrypt podeslal mi ktoś z innego forum ![]() Jeszcze mam problema takiego że pliki mi listuje ale nie chce otworzyc sie ich zawartość po kliknieciu w link do pliku. Chmod na plikach jest 644. Dodam że pliki te są wysyłane na serwer przez uzytkownikow za pomoca perzegladarki. Chmod zapewne jest niepoprawny dopiero jak ustawie 544 to plik sie otwiera? Tak wygląda skrypt do wysylania plików (jest on w najprostszej formie tak na dobry poczatek)
Czy chmoga na uploadowany plik narzuca serwer czy php? Co zrobić aby chmod był poprawny tak aby urzytkownicy mogli odczytac plik? Dzieki wielkie :] Ten post edytował ogonn 19.01.2006, 12:43:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogonn, co do piewszego skryptu to radzę użyć glob().
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chmod() ?
-------------------- ![]() "Nie wiedziałem tylko, że Bóg też był na grzybach, gdy majstrował przy wszechświecie" (Janusz Wisniewski) dev: gazeta.ie |
|
|
![]()
|
|
Hmm jestem zupelnym amatorem.Jesli chodzi o glob() zupalnie nie wiem o co chodzi :] a jesli chodzi o chmod()? to tez nie bardzo kumam :] Co mam z tym chmodem zrobić? Moge prosić o jakiś przykład zastosowania?
Edit: Ehh wyczytalem w jakims tamacie cos takiego:
lecz gdzie mam to wstawić i jak zmodyfikować aby wszytski pliki nabrały odpowiednich praw ? Ten post edytował ogonn 19.01.2006, 21:10:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurde,
php.net/chmod php.net/glob |
|
|
![]()
|
|
kurde nie rozumiemy sie mi nie wystarcza kluczowe slowa wolalbym zobaczyć przyklad zastosowania abym mogl cos z tego wykminić bo jak wspomnialem jestem amatorem.:]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie są słowa kluczowe tylko linki do manuala opisującego każde z nich, wraz z przykładami ! Czytałeś to wogóle, jeśli tak to czego nie rozumiesz?
Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
:] Hehe bez kitu nie zczailem ze to linki. Spoko poczytam dzieki ale niemniej jednak jakby sie komus chcialo to w miedzy czasie moze wpleść mi w skrypta odpowiedni bajer. Pozatym dlaczego musz enadać prawa do uruchamiania sam odczuyt nie wystarczy?Tak wynika przynajmniej z moich testów
Pozdrawiam Ten post edytował ogonn 20.01.2006, 09:49:45 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No nic widze ze gotowca stad nie wyciagne. Przeciez zebym umiał to wpleść w moj skrypt to musiałbym z miesiac poczytać a potrzebuje to n aprędce i i z 10 dni jestem w tym samym miejscu i mnie szlag trafia. Jezeli moze ktoś wpeść to jakoś w moj skrypt bede wdzieczny.Inne odpowiedzi prznajmniej na dzien dzisiajszy beda chyba raczej zbedne :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat No nic widze ze gotowca stad nie wyciagne No jakos jestesmy cieci na takie rzeczy, szczegolnie ze prowadzono cie tu za rączke od początku a ty dalej swoje. nawet nie analizujesz kodow co ci podano. Wave dal ci kod, ktory zastepuje ci calą twoją funkcje. no ale skąd miales to wiedziec, skoro nawet nie raczyles sprawdzic.Cytat Inne odpowiedzi prznajmniej na dzien dzisiajszy beda chyba raczej zbedne skoro zbędne to zamykam. (z innych powodów też ![]() przyloż sie troche. 10 dni mowisz siedzisz? to chyba w q2 se grales w tym czasie a nie probowale podstaw i kodow przeanalizowac -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 03:30 |