![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak przebiegaja moje przygotowania do napisania zgrabnego (?) ;p własnego systemu szablonow. W czym problem? Chciałem aby obie zmienne w pliku z szablonem {$haslo} i {$login} zostaly zamienione ... na przypisane im wartosci. Poniewaz wartosci jest kilka kombinowalem z sekcjami i robilem petle. Prawie działa z tym, ze: w wyniku pracy powyzszego kodu zamiast: Kod Kamil - asdsad Cyprian - sadad otrzymuje: Kod {$login} - asdsad {$login} - sadad Kombinowalem juz sporo, nie wiem czemu nie chce dzialc poprawnie i gdzie jest blad. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
popełniłeś klasyczny błąd. sprawdź to:
przeanalizuj kod i sprawdz dlaczego widzimy ![]() ![]() PS. nie stosuj wyrazen regularnych gdy nie sa konieczne [patrz kod] Ten post edytował dtb 18.01.2006, 20:57:01 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dtb:
dzieki twojemu rozwiazaniu otrzymuje: Kod sadsadKamil - asdsad Kamil - asdsad Nie do konca dziala jak trzeba :/ Dzieki za kilka cennych uwag. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2005 Skąd: Kraków / Katowice / Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kawałek foreacha z $section zamieniłbym na taki:
Pozdrawiam ![]() ... -------------------- The people who are trying to make this world worse are not taking a day off. How can I? - Light up the darkness
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 13:16 |