![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wie ktoś może dlaczego IE tak IDIOTYCZNIE interpretuje wstawianie elementu object?
Wstawiam obrazek GIF o rozmiarach 30x30, ustawiam wszystkie parametru width i heigth w CSS a ta (cenzura) przeglądarka dodaje mi do OBJECT paski przewijania i cały efekt idzie w gwizdek! Da się to obejść usunąć te paski przewijania w object? P.S. JAk wygląda sprawa z object w IE 5.5? Orientuje się ktoś. Dobrze są obsługiwane? Ten post edytował Aztech 18.01.2006, 12:01:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A właściwość overflow nie pomaga? A dlaczego nie wstawiasz GIFa jako img?
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na razie jako rozwiązanie docelowe tak zrobiłem. W miejscu gdzie ma być GIF może pojawiać się wiele objektów różnego typu poprzez animację teksty itp itd. Do tego celu najlepiej nadaje się właśnie object.
Zresztą z tego co pamiętam zalecane jest dla wersji XHTML strict (a w takiej jest tworzona strona) używanie OBJECT zamiast IMG (ale mogę się mylić). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadzam się jeśli chodzi o animację, ale że zalecane jest używanie object zamiast img nie słyszałem (dopiero w XHTML 2.0, ale też nie na object).
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:07 |