![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam cos takiego
i
w pierwszym przypadku wyswietla mi text z polskimi znakami ąść itp a w drugim przypadku najwyrazniej nie bo nie moze otworzyc zdjecia a zdjecie to napewno jest. nazwy $wiersz["zdjecie"] pobierane sa z bazy danych, w bazie danych tez nie zapisuje mi z polskimi literami tylko wstawia znaki zapytania ale przy wyswietlaniu jest ok pokazuje ąć itp. ale czemu mi nie chce wyswietlic tego zdjecia phpMyAdmin 2.6.0-pl3 Ten post edytował blizniak 17.01.2006, 15:38:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra rada: nie stosuj ogonków w nazwach plików a unikniesz kłopotów teraz i w przyszłości. Prawdopodobnie masz złe kodowanie: nazwy plików w win a tekst strony w iso, albo odwrotnie.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie stosowac tych znakow to nie mozliwe bo rozni uzytkownicy dodaja do bazy
kodowanie mam takie <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1250"> System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) Language polish (pl-utf-8) system porownan latin1_swedish_ci |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:06 |