![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_Dark Man- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witajcie
Czy jest możliwość aby móc umieścić n. plik jp w pliku php? To znaczy chodzi mi o to czy zamiast odwoływać się kodem w pliku index.php do pliku maly_obrazek.jpg, to czy można ten maly_obrazek zawrzec jakos w pliku index.php? Dzięki z góry za odzpowiedzi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Otwierasz plik index.php przekazując mi w GET jakąś zmienna odpowiednią
2) index.php wykrywa, że została przekazana zmienna i nie wyświetla strony 3) index.php za pomocą GD pobiera obraz z jakiegoś pliku graficznego i go wyrzuca jako obrazek O GD masz wystarczająco w manualu. |
|
|
-Gość_Dark Man- |
![]()
|
Goście ![]() |
to chyba się nie zrozumieliśmy :/
Ja znam się na obrazkach, ale ja nie chce za każdym razem pobierać obrazka z innego pliku, gdyż ja chce mieć ten obrazek zapisany w tym samym pliku index.php Nie wiem czy mnie zrozumiano :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
-Gość_Dark Man- |
![]()
|
Goście ![]() |
wow, to już tylko jedna osoba potrafi to rozwiązać? i tej jednej osobie trzeba zapłacić :/
biZbig: ale żeś wielki znawca, tylko liczysz na prowizje od mojej płatności |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz za darmo to zajrzyj np. do kodow biblioteki JpGraph. Tam tez czesc ikon jest zdefiniowanych na stale w kodzie.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Proponuje zainteresować się Base64 Encoder / Translator lub Data: URL - załączanie plików w dokumencie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Gość_Dark Man - powyzszy wpis jest mojego autorstwa - zaznaczam to abys wiedzial ze jestem Ci zyczliwy i chce pomoc. Jakbys sie lepiej przyjrzal odsylaczowi do web.reportera to prowadzi on bezposrednio do artykulu, a nie za posrednictwem ktores z moich stron. Nie wstapilem do programu partnerskiego web.reportera wiec nie oskarzaj mnie o chec zarobku. A jakbys byl bardziej obrotny to sam bys uzyl wyszukiwarki.
Znalazłem jeszcze taka funkcje dla zainteresowanych
Ten post edytował bigZbig 17.01.2006, 20:13:46 -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:55 |