![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mianowicie:
Wykorzystuje mod_rewrite do stworzenia fajnych urli. Chce osiagnac najczesciej spotykany wyglad: http://strona.pl/zmienna/ Napisałem coś takiego: Kod Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^(.*)/(.*)$ index.php?c=$1&o=$2 [L] W pliku index.php prosty testowy kod:
Działa OK! Robie niewielkie zmiany, poniewaz zmienna jest jedna: Kod Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^(.*)$ index.php?c=$1 [L] Wynik niezaleznie od zmiennej jest ten sam: Cała pusta strona i napis: Cytat index.php Nie wiem co sie dzieje ;p |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mimo ze juz na ircu pomoglem ~Diablos`owi, to napisze jeszcze tu jakby ktos szukal.
Polecam fajna sciagawke z mod_rewrite. Jest tam nawet przyklad taki jaki chce ~Diablos. Ten post edytował Sabistik 17.01.2006, 10:43:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ja bardzo poprosze zebys napisal :-)
==================================== edit - juz znalazlem... ==================================== Kod Options FollowSymLinks
RewriteEngine On RewriteRule ^([A-Za-z0-9-]+)/?$ index.php?pgname=$1 [L] Ten post edytował pixsoul 28.01.2006, 01:49:45 -------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:15 |