![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam taki oto problem
ustawilem se cos takiego
jak sprawdzam czy dzial to mam o taki następujacy błąd: Kod Warning: mysql_query(): Column 'date' in where clause is ambiguous in C:\apache2triad\htdocs\skry\cmsik\module\forums.php on line 14 Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\apache2triad\htdocs\skry\cmsik\module\forums.php on line 15
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MySQL pluje się o nazwę kolumny 'date', zmień na np. 'data' czy 'czas' i będzie ok.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ale ja chce zeby pokazywal ikonke nowa wiadomosc w tym dniu co dodano tzn ze jest np 2006-01-15 i pokazuje obrazek ze sa jakies nowe posty
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmien sama nazwe kolumny w tabeli i w skrypcie odpowiednie zapytania tak jak ci @crashu powiedzial i bedziesz mial to co chcesz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
musisz specyzowac z ktorej tabeli te pole date pochodzi. musisz w zapytaniu napisac:
forum_tematy.date lub forum_odp.date pozatym te zapytanie i taj jest bez sensu bo korzystasz z dwoch tabel a nigdzie nie ma ich zlaczenia -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 18:38 |